In Shadow

De situatie in de wereld lijkt eind 2021 nog steeds ellendiger te worden maar zelf begin ik in de diepe put langzaam ook de diamanten te vinden die je enkel op die meest duistere plekken kunt vinden. Een principe dat ook wel bekendstaat als ‘de donkere nacht van de ziel’ waarbij ieder mens zelf via een flinke tegenslag tot grootse en levensveranderende inzichten komt. De grootste inspiratie van kunstenaars en ondernemers komt niet zelden voort uit de grootste trauma’s. Het is kortom mogelijk om als een soort hedendaagse alchemist negatieve energieën en tendensen te transformeren in iets positiefs. De mensheid gaat momenteel collectief door een donkere nacht van de ziel en ik ben ervan overtuigd dat er aan het uiteinde van deze nacht een mooiere morgen aankomt. De eerdergenoemde diamanten worden immers ook alleen onder zeer hoge druk gevormd.

Voor mij persoonlijk zitten er enorm veel lessen verscholen in deze tijd maar ik heb ook voornamelijk veel leraren gevonden. Willem Middelkoop, Arno Wellens, Rypke Zeilmaker, een hele reeks aan Bitcoin-filosofen en nog vele andere denkers die er originele ideeën op nahouden. De kans is groot dat ik zonder corona de weg tot deze alternatieve denkers (en Bitcoin) niet had gevonden. Ondanks mijn waardering voor al de eerdergenoemde namen is de enige podcast die ik echt volledig van A tot Z heb geluisterd de podcast ‘Een oorlog reeds verloren’ van Sven Hulleman.

In één van zijn recente podcasts vertelde Sven Hulleman echter dat iedereen zijn hele podcast kan vergeten en alleen maar de minifilm ‘In Shadow’ hoeft te kijken. Dan zou eenieder namelijk alles weten wat er te weten en begrijpen valt. Deze animatiefilm duurt slechts dertien minuten en er wordt geen woord in gesproken. Indrukwekkend is hij zeker. Hij is al vier jaar oud maar komt in deze tijd nog wat harder aan omdat er in mijn optiek een soort profetisch aspect aan zit. Ik raad In Shadow daarom net als Sven ten zeerste aan en hoef er gezien de korte omvang van de productie verder ook weinig woorden aan te besteden. Laat je verrassen en overrompelen door dit meesterwerk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: