Worden wij wakker?

Marcel Messing is een Nederlandse filosoof die in het jaar 2006 het boek ‘Worden wij Wakker?’ schreef. De afgelopen jaren ging dit boek tegen meer dan 100€ over de toonbank omdat er geen nieuwe drukken verschenen, maar verleden jaar is het boek opnieuw uitgebracht en meteen in de bestsellerlijsten van Nederland verschenen. En dit begrijp ik vooral na het lezen van dit boek ook heel goed.

Mijn eerste kennismaking met Marcel Messing was in de podcast van Lange Frans en ik heb een tweede podcast met hem geluisterd in de Trueman Show. Beide podcasts hebben een enorme indruk op me gemaakt vanwege de ongekende kennis van Messing. En dan vooral ook op het gebied van spiritualiteit en occulte zaken. Hij citeert moeiteloos uit vele verschillende heilige boeken en kent zowel de profetieën uit de Bijbel als die van de vele inheemse stammen die de wereld rijk is en was, zoals bijvoorbeeld die van de Hopi Indianen. Het interessante is dat Messing, die echt een wandelende bibliotheek is, hierdoor zelf ook een soort profetische gave heeft ontwikkeld en dit besef je bij het lezen van dit boek. Het is in 2006 geschreven naar aanleiding van de wereldwijde veranderingen die plaatsvonden na 9/11. Messing schreef toen al over krachten achter het voor ons zichtbare wereldtoneel die streven naar meer controle over de mensheid middels inbreuken in onze privacy en persoonlijke vrijheid. Helaas moet ik concluderen dat vrijwel alles dat Messing in dit boek aankondigt intussen al is uitgekomen.

Als je dit jaar nog één podcast gaat luisteren moet het deze zijn. Een waanzinnige dichtheid aan kennis en wijsheid.

Uitgebreid omschrijft hij de technische ontwikkelingen die toen al plaatsvonden en hoe deze gebruikt zouden gaan worden om steeds meer aspecten van ons leven te beheersen. Het inbrengen van microchips in de breinen van mensen wordt intussen serieus onderzocht door het bedrijf Neuralink van Elon Musk en Koningin Maxima is dit zogeheten transhumanisme bij kinderen al aan het promoten. Na 9/11 was onze veiligheid vanwege het exploderende wereldwijde terrorisme natuurlijk enorm in gevaar. Zodoende werden er vele ‘tijdelijke’ maatregelen genomen om dit gevaar in te dammen. In Amerika werd de beruchte Patriot Act ingevoerd die overheid en geheime diensten veel  meer bevoegdheden gaf om in te breken in de privélevens van burgers. Allemaal voor onze veiligheid uiteraard. Net zoals dat er voor onze veiligheid nu overal camera’s hangen, de controles op vliegvelden extreem onaangenaam zijn geworden, cash geld moet verdwijnen om criminaliteit tegen te gaan en we door middel van onze technische gadgets dag en nacht overal worden gevolgd. We hebben allemaal niks te verbergen toch?

Als je deze beweging eenmaal ziet, kun je de tendens niet meer níet zien. We worden in mijn optiek allemaal geboren als vrije mensen maar intussen wordt iedere stap, iedere online click en iedere aankoop gemonitord. Een volgende stap zijn de cryptovaluta van centrale banken waarmee ons geld tevens programmeerbaar zal worden. Dit uiteraard tegen criminaliteit en voor onze veiligheid. Dit geld wordt voor ons gemak (dat is de andere grote drijfveer naast veiligheid waarmee overheden en Big Tech bedrijven ons altijd willen helpen) gekoppeld aan je DigiD waarin ook bijvoorbeeld je vaccinatiestatus is opgenomen. Zonder alle verplichte vaccins en driemaandelijkse boosters zal je helaas minder geld kunnen uitgeven. Dit uiteraard voor de veiligheid van de andere wél gevaccineerde mensen. Misschien klinkt dit als sciencefiction maar zo las het boek van Messing in 2006 waarschijnlijk ook. Dat boek is nu, op ongeveer het laatste hoofdstuk na, echter volledig uitgekomen. China is ook niet in één dag de communistische heilstaat met Social Credit System geworden die het vandaag de dag is, de stappen in deze richting zijn in tientallen jaren gezet. Messing signaleerde al relatief vroeg welke stappen genomen zouden gaan worden en onder invloed van corona zijn we nu intussen stappen met zevenmijlslaarzen aan het zetten.

De profetische waarde van het boek is hierdoor zeer actueel, zeker vanwege de laatste hoofdstukken. Het gaat zelfs zo ver dat er in het boek wordt gewaarschuwd voor een mogelijke pandemie in de toekomst waarbij zal worden aangestuurd op verplichte vaccinatie. Het lezen van dit boek, met het besef dat dit in 2006 is geschreven, is zo een hypnotiserende ervaring. Marcel Messing lijkt al jaren te doorzien wat er op het voor ons meestal onzichtbare schaakbord gaande is en krijgt in de huidige coronatijd een podium en haalt tevens zijn gelijk. Het is gelukkig een boek dat ook zeker positieve noten bevat, hetgeen ook blijkt uit de titel. Een bekende profetie is die van de Maya’s die voorspelden dat in 2012 een groot tijdperk van de mensheid zou eindigen. Dit moment ligt relatief kort achter ons en sindsdien zijn ideeën en informatie zich met behulp van het internet zo snel gaan verspreiden dat de geest niet meer terug in de fles kan. Het geeft mij zodoende veel rust dat ik zelf vanuit mijn perspectief de vraag die op de kaft van dit boek staat met een volmondig ‘Ja’ kan beantwoorden. Dit boek levert aan deze ontwaking een grote bijdrage en ik heb hem besteld bij de boekhandel Obelisk, waar meer van dit soort interessante boeken te vinden zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: