COVID-19 The System

COVID19 The System

Trailer van de documentaire COVID-19 The System die níet van Youtube is verwijderd

Het afgelopen jaar 2020 is voor mij persoonlijk een erg bijzonder jaar geweest. De eerste maanden bevond ik me in Zuid-Amerika en zat ik, tijdelijk en gelukkig aan het uiteinde van mijn reis, in een lockdown in een hostel in Arequipa, Peru. In de resterende maanden vanaf april 2020 heb ik Nederland eigenlijk alleen nog maar meegemaakt met lockdowns en vrijheidsbeperkende maatregelen, die zich ook steeds meer bewogen richting meer vrijheidsbeperking. Het is niet het Nederland waarin ik geboren en getogen ben en ook niet het Nederland waarvan ik houd. Het is een verminkt Nederland. In mijn ogen door automutilatie met een zeer gewillig slachtoffer: het Nederlandse volk.

Wat me heel erg heeft bevreemd het afgelopen jaar is de manier waarop mensen die dichtbij me staan en me normaal gesproken serieus nemen, me vanwege deze zienswijze ineens heel anders benaderden. Ik denk dat ik redelijk op de hoogte ben van wat er in de wereld gebeurt, vrij breed geïnteresseerd én ontwikkeld ben en ook wel redelijk kritisch kan inschatten of bepaalde bronnen betrouwbaar zijn of niet. Al ben ik wellicht bevooroordeeld omdat ik nu mezelf aan het omschrijven ben. Ik weet ook heus wel dat ik niet onfeilbaar ben en er vaak naast zit, want ik ben net als ieder ander een mens. Toch is mijn ervaring dat ik normaal gesproken op velerlei onderwerpen niet weggehoond, genegeerd of uitgelachen word. Ik denk zelfs dat mensen me best vaak om mijn mening vragen. Echter, op het onderwerp corona blijk ik ineens totaal niet serieus te nemen en trekken mensen elke uitspraak die ik doe in twijfel. Waarna de bronnen die ik aanlever ook in twijfel worden getrokken. Of wat vaker gebeurt: er wordt niet eens naar die bronnen gekeken of geluisterd. Dus in de discussie is er een meningsverschil over een bepaald onderwerp waarnaar de ene persoon wel heeft gekeken (dat ben ik dan vaak) en de andere niet. Degene die zich wél in een bepaalde bron heeft verdiept zit er dan logischerwijs naast want degene die die moeite niet heeft genomen kan zonder kennis over deze specifieke materie meer gedegen een mening vormen (logisch toch?). Sterker nog: degene die de moeite neemt om wél zelf onderzoek te doen is een complotgekkie, geradicaliseerd of nog erger. Het is frustrerend om op deze, in mijn ogen oneerlijke, wijze gesprekken te moeten voeren en zodoende voer ik nu het persoonlijke beleid dat ik me er in het geheel niet meer over uit laat. Als mensen me weer met de laatste angstporno-cijfers om de oren slaan die continu de Nederlandse hoofden en harten worden ingepompt houd ik mijn kaken stijf op elkaar. Want de discussie aan gaan heeft geen zin: alles wat ik zeg kan namelijk door middel van één van de eerder genoemde stempeltjes onschadelijk worden gemaakt (gekkie, naïef, complotdenker, wappie etc.). Of ik moet Lubach of The Social Dilemma nog maar een keertje kijken. Alsof ik een willoos en naïef slachtoffer ben van het YouTube-algoritme en al mijn verstand verloren ben. Ik heb me nog niet zo vaak in één jaar beledigd gevoeld als in het afgelopen jaar. In die zin was het ook een erg leerzaam jaar vanuit spiritueel perspectief want uitdagend was het zeker omdat de hoon ook juist kwam van mensen die ik hoog heb zitten.

Omdat de discussie toch niet eerlijk gevoerd kan worden ben ik blij dat ik via dit blog nu ook andere mensen een podium kan geven die een afwijkende mening hebben. En dat zijn in deze documentaire van de ondernemer Nico Sloot en regisseur Belgin Enal onder andere  dokters, wetenschappers, economen, een hoogleraar communicatie en enkele anderen. In deze fantastische documentaire laten zij ‘het andere verhaal’ horen. Het is als een frisse teug adem tussen al de eensgezinde berichtgeving van alle reguliere mediakanalen. In de documentaire wordt de media tevens behandeld, alsook de farmaceutische industrie, belangenverstrengeling, lobbyisten en ons oneerlijke economische systeem. Anderhalf uur vol aan gedegen onderzoek en experts die een ander licht laten schijnen op de huidige situatie in de wereld. Neem alsjeblieft deze anderhalf uur om jezelf deze andere kant van het verhaal ook te gunnen. Zeker met de vaccinaties die voor de deur staan lijkt deze tijdsinvestering me een vrij minimale om een goede afweging hieromtrent te kunnen maken. En je kan best voor je vrienden en familie verzwijgen dat je deze documentaire hebt gekeken als je bang bent dat ze je anders gaan uitlachen of voor complotdenker uitmaken.

Of wat je ook kunt doen: kijk deze documentaire niet maar blijf mij wél om mijn oren slaan dat ik er volledig naast zit. Als ik je vervolgens op deze documentaire wijs: trek deze in twijfel zonder dat je überhaupt de website hebt gezien. Noem me daarna een complotdenker en ga in de rij staan voor het vaccin.

De documentaire is overigens van YouTube verwijderd. In wat voor maatschappijen werden in het verleden media gecensureerd? En wat werd er meestal gecensureerd? Sta ook hierbij stil voordat je een vaccin gaat nemen dat in recordtijd is ontwikkeld waarbij dit in het vrij verse verleden ook nog mis is gegaan.

Hier kun je de documentaire gelukkig nog vinden:

https://docsfair.nl/covid19movie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: