Een Oorlog reeds verloren

In de online zoektocht naar waardevolle inzichten en inspiratie is het makkelijk om te verdwalen of te verstrooien. Er is zo veel content dat de aandacht subiet van A naar B verspringt en terwijl je het ene Youtube-filmpje nog niet hebt afgekeken heeft het verdoemde algoritme alweer een nieuw filmpje voor je klaar staan in de feed. Soms stuit je in de grote wereldwijde, uitdijende mijn aan informatie echter op een goudader die je niet meer loslaat en die je helemaal wil blootleggen alvorens je met deze extra bagage verder op expeditie kan. Deze zeldzame ervaring had ik bij de podcast ‘Een oorlog reeds verloren’ van mr. Sven-Ake Hulleman. 

Meester Sven-Ake Hulleman

Vermoeid door alle eenzijdige negatieve berichtgeving omtrent corona in de reguliere media ben ik actief op zoek gegaan naar andere bronnen van informatie en een goede vriend van me wees me in het kader daarvan op deze podcast. Een gouden tip. Ik heb voor het eerst een podcast van begin tot eind aflevering na aflevering afgeluisterd (de show loopt nog niet extreem lang) en heb me vrijwel geen seconde verveeld. Het is ergens zonde dat ik dit materiaal voornamelijk via Spotify tot me heb genomen want het beeldmateriaal erbij maakt het geheel eigenlijk nog zo veel sterker. Sven-Ake Hulleman is een vrije jurist die op de Veluwe is geboren en die rechten en klassieke talen heeft gestudeerd in Rotterdam. De eerste indruk die hij wekt, mede door zijn pak met giletje, sigaar en glaasje whisky, is die van een enorme kakker en/of corpsbal (hetgeen hij ook beiden is). Als hij vervolgens ook nog in lange monologen begint te oreren over wat er allemaal misgaat in Nederland en de wereld is het Jiskefet plaatje eigenlijk compleet.  

Echter, schijn bedriegt. Of beter: ‘never judge a book by its cover’. Sven Hulleman komt ondanks zijn elitaire air namelijk zeer sterk op voor de zwakkeren in de samenleving. Ten tijde van de vorige financiële crisis heeft hij de Stichting Restschuld Eerlijk Delen opgezet waarmee hij mensen die in de knel kwamen met hun hypotheek gratis juridisch heeft bijgestaan. Hieraan heeft hij ook veel kennis van en daaruit voortvloeiend veel minachting voor de bancaire sector ontwikkeld. Hij stelt het financiële systeem in meerdere podcasts zeer erudiet aan de kaak en het is heerlijk om zijn bijna schuimbekkende tirades over bankiers en hun juristen te zien. Werken op de Zuidas is volgens hem verderfelijk voor je ziel en hij heeft op een borrel weleens een biertje van een ING-medewerker geweigerd omdat hij niet van ‘het gestolen geld van zijn cliënten’ wilde drinken. Hij heeft een zeer sterk rechtvaardigheidsgevoel en een scherp moreel kompas waarmee hij het oude ‘noblesse oblige’ eer aan doet. De reden dat hij een vrije jurist is, is omdat hij weigerde de eed te zweren op het wetboek van Nederland. Een tekst die hij vaak bezigt is dat legaal niet gelijkstaat aan rechtvaardig en daarin kan ik me volledig vinden. In de huidige corona crisis stort hij zich met ziel en zaligheid op het maken van inhoudelijk sterke en kritische podcasts over de kwalijke rol van de overheid maar zet hij zich met juridische hulp wederom vrij van kosten in voor ondernemers die kopje onder dreigen te gaan. 

In het kader van de financiële sector heeft hij meerdere podcasts samen opgenomen met Arno Wellens, een vrije financieel journalist die onder andere voor Follow the Money heeft geschreven en tevens extreem kritisch is over de financiële sector. De dynamiek van deze twee gasten is echt heerlijk en in het onderstaande filmpje leggen ze in dertig minuten beter uit wat er mis was met het Oekraïne-verdrag en vrijhandelsverdragen in het algemeen dan dat ik dat ooit in de reguliere media uitgelegd heb gezien.  

Sven en Arno: een gouden combinatie om van te smullen

Ik kan enorm aanraden om meer van Arno Wellens te lezen en te kijken (hij is net als Sven vaak bij onafhankelijk nieuwsmedium Café Weltschmerz op Youtube te zien) omdat ik hierdoor echt enorm veel geleerd heb over wat er mis is bij de banken en wat er momenteel gebeurt in het financiële systeem en de huizenmarkt. Onderstaand filmpje van vijftig minuten vond ik extreem verhelderend én grappig. Het is helaas ook enigszins pijnlijk om deze goed onderbouwde informatie tot je te nemen want een nieuwe financiële crash lijkt langzaam onafwendbaar te worden en onze politici kijken massaal een andere kant op. Vanwege dit soort inzichten heet de podcast ‘Een oorlog reeds verloren’: Sven Hulleman laat er geen misverstand over bestaan dat onze huidige democratie failliet is en dat wij als burgers de klappen moeten opvangen die bankiers, multinationals, gecorrumpeerde pers en politici moedwillig aan de wereld uitdelen. 

Doe je voordeel met de vele nuttige info uit dit filmpje!

Zou Sven Hulleman met al zijn ideeën en zijn wijsheid dan niet zelf de politiek in moeten? In 2012 heeft hij meegeschreven aan het partijprogramma van D66 maar toen hij erachter kwam dat hiervan niks terecht kwam toen D66 eenmaal aan de macht kwam heeft hij zich van de politiek afgekeerd. De oplossing moet niet van binnen ons huidige systeem komen want dat functioneert simpelweg niet meer naar behoren. De hele corona-crisis heeft de terechte punten die hij maakt alleen maar meer blootgelegd. In reguliere media, die vrijwel zonder uitzondering ook niet onafhankelijk is, komen de visies van Sven Hulleman en Arno Wellens niet aan bod. Mogelijkerwijs omdat banken vaak ook de adverteerders zijn van de grote kranten. Regelmatig doet Sven daarom ook interviews met experts die een geluid brengen wat niet vaak in de reguliere media te zien of te horen is. Ik heb om deze reden bijna iedere podcast die hij tot nu toe heeft gemaakt als zeer verfrissend ervaren. En ik ben enorm blij dat zijn bereik intussen al vrij groot is maar ook nog exponentieel groeit.

Erg sterk interview met kritische huisarts en de huidige corona situatie. Een prettig ander geluid!

De grote kracht van de gastheer is toch wel vooral zijn sterke gevoel voor moraliteit in combinatie met zijn enorme intellectuele vermogen. Hij heeft zowel rechten als klassieke talen gestudeerd en lardeert veel van zijn heerlijke monologen dan ook met citaten en wijsheden van allerlei filosofen of put uit zijn uitgebreide kennis van de geschiedenis. In een verhaal over ons geldsysteem haalt hij zo bijvoorbeeld de rol van de Tempeliers op het ontstaan hiervan aan: kennis die voor mij volledig nieuw was. Op deze wijze koppelt hij actualiteiten aan geschiedenis en filosofie en geeft hij zijn show enorm veel diepgang. Elke keer als ik naar hem luister heb ik het idee dat ik slimmer word want bijna over ieder onderwerp weet hij wel iets interessants te melden of biedt hij je een ander perspectief. Omdat ik zelf altijd aan het leren ben is dit denk ik de reden dat ik deze podcast zo fantastisch vind: mr. Sven-Ake Hulleman is leraar klassieke talen geweest maar hij is via dit medium nu ook een leraar voor vele Nederlanders die wakker worden en beseffen dat er heel veel zaken gewoon écht niet kloppen. 

Een mooi kort voorbeeld van de wijze waarop Sven Hulleman kennis, wijsheid en moraliteit combineert

Wat hem voor mij persoonlijk bovendien nog een stuk interessanter maakt is zijn kennis van en affiniteit met spiritualiteit. Nog een kant die je niet op het eerste gezicht zo bij hem zou verwachten. Zo heeft hij ook de reeks ‘Het bureau voor occulte zaken en complotten’ waarbij hij een Sherlock Holmes petje op zet en vervolgens allerlei spirituele zaken en bepaalde grenswetenschappen bespreekt. Onder andere annunaki, de energie van geometrische figuren als piramides en duistere, occulte gebruiken die onder andere de nazi’s beoefenden passeren de revue. Met deze podcast ga je kortom enorm de diepte in door de enorme bron van kennis van Sven maar tevens kun je je enorm verbreden omdat hij ook over zo’n breed palet aan onderwerpen kennis heeft. Terugkerend motief is altijd wel de onthechting van de westerse mens. Vanuit een spiritueel perspectief benadrukt Sven dat wij onze connectie met de natuur zijn verloren en daardoor verweesd zijn geraakt. Deze blatende corpsbal noemt in één van zijn filmpjes het kappen van bomen zelfs moord. 

Het Bureau voor Occulte zaken en Complotten. Fantastisch!

Kort gezegd valt Sven-Ake Hulleman door al het bovenstaande niet in een hokje te plaatsen en zie ik hem echt als een vrije denker. Hiermee gaat hij prachtig in tegen de huidige tijdgeest van tegenstellingen en identiteitspolitiek. Als we ooit in een nieuwe samenleving nog een Minister van Justitie nodig hebben hoop ik van harte dat mr. Sven-Ake Hulleman zich kandidaat stelt. En dan mag zijn vriend Arno Wellens Minister van Financiën worden. Ik weet 100% zeker dat Nederland daarvan enorm zou opknappen!

2 gedachten over “Een Oorlog reeds verloren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: